Velkommen til
Iwaz langbuelaug

Bestyrelsens beretning 2018

Iwaz har også i 2018 deltaget i en række stævner.

Ved Vejen nytårsstævne klarerede Iwaz sig flot. Det blev i herre langbue træ til: Olaf nummer 2, Lars Værum nummer 3 og Ole nummer 4. I dame langbue træ hjemtog Vibse førstepladsen og Mette andenpladsen, mens Augusta vandt dame recurve.

Ved traditionelt træf i Vejen blev Lars Værum nummer to.

Ved Odinstævnet vandt Stine i kvinderækken både træ og glasfiber. Lars Værum blev nummer 3 i både træ og glasfiber. Erling blev nummer 4 i træ og nummer 2 i Odins øje. Esben vandt Palnatokeskydningen.

Til det årlige DM i langbueskydning besatte Iwaz første- og andenpladsen i kvinderækken. Augusta vandt og Stine blev nummer 2 med ét points forskel (henholdsvis 650 og 649 point). Christoffer Bønding vandt herrerækken, mens en enkelt Iwaz havde sneget sig ind i top tre; nemlig Olaf, der fik en tredjeplads. Ingen fra Iwaz deltog denne gang i hurtigskydningen.

Ved OMD vandt Lars Præst markedsstævnet. Lasse tog førstepladsen ved skiveskydningskonkurrencen ved Kampdagene i Nyborg og Olaf blev nummer tre. Daniel vandt ridderforhindringsbanen (men altså uden bue).

Stines flotte fjerdeplads ved EM (FITA) i Sverige skal vi selvfølgelig også have med.

Iwaz har også deltaget i en række markeder. I jernalderlandsbyen deltog Iwaz i Odins Odenses marked, hvor Iwaz havde buebanen med og lavede en Palnatokeopvisning til stor jubel for publikum og laugets egne medlemmer. Da Åge effektivt var blevet nedlagt, blev hans hoved udsat for ren kannibalisme – vandmelon er godt! Successen blev gentaget ved Glavendrupmarkedet sidst på sæsonen.

Derudover har Iwaz også deltaget i KMM, Ribe Middelaldermarked, Danehof, OMD (også her med buebane, selv om tilslutningen ikke var så stor, fordi der var konkurrence fra to andre buebaner), Nysted Middelalderfestival og selvfølgelig kampdagene i Nyborg.

I det forgangne år har det været Iwaz’ tur til at arrangere buemagertræf. Der var 30 deltagere fra nær og fjern. Denne gang havde Iwaz lånt sig ind i jernalderlandsbyen, som også bidrog med hjælp til frokosten. Programmet stod på skydning mod forskellige former for kropsbeskyttelsen (hør i flere lag, en brigandine, en jernplade, og skjolde). Vi må konstatere, at det var godt, at målene ikke var levende.

Ole holdt efter frokost et fremragende foredrag om forskellige fortidige limtyper. Lauget blev behørigt fejret i anledning af dets 20 års jubilæum. Det foregik med en hyggelig eftermiddag, hvor der blev snittet grøntager i køkkenet hos Jens og Karen, bueskydning ude på marken, snak omkring bordet med te og kaffe, mens lammekøllerne stegte i ovnen. Det blev en hyggelig middag, hvor lauget snakkede om gamle dage og nyere dage.

Stine stillede op til to gange instruktion i bueskydning i foråret og det var meget lærerigt for laugets medlemmer. Stor tak til Stine for det.

På foranledning af Marianne er der søsat et nyt initiativ, nemlig en sysseldag den første lørdag i måneden, hvor alle kan møde op med det, som de nu sysler med. Foreløbig har der været mulighed for at smede ud over selvfølgelig at sysle med det, som hver især nu er i gang med.

Iwaz har også deltaget i ’gå til jernalder’ i jernalderlandsbyen for at fortælle om bueskydning og buens historie.

Hvad angår hytten, er dyrebestanden forøget med flere flotte 3-dyr. Og også i år har det fungeret godt med den ugentlige skydning i gymnastiksalen.

I år har vi endvidere budt mange nye medlemmer velkomne. I alt 7 nye medlemmer er det blevet til, mens to medlemmer er trådt ud af lauget. Lige nu er vi i alt 42 medlemmer af Iwaz langbuelaug.

Hjemmeside fra e-hjemmeside.dk