Velkommen til
Iwaz langbuelaug

FORMIDLING

I Iwaz stræber vi efter at blive så dygtige formidlere som muligt. Iwaz’erne formidler laugets viden internt i lauget, så vel som eksternt til andre bueskytter, reenactere og publikum. Herunder kan du læse om rammerne for vores formidling.

Formidling af fortiden

Iwaz er et historisk langbuelaug – og det forpligter! Til laugsaftner snakker vi en del om fortiden af ren og skær interesse, men ved historiske arrangementer betragter Iwaz det som en pligt at illustrere og formidle den pågældende tidsalder så korrekt som muligt. Vi går således meget op i at tøj, service, møbler mm. er så autentisk som muligt, og at alt moderne er gemt væk i åbningstiden. Du kan læse mere om, hvordan Iwaz’er og opfører sig på markeder under fanebladet ”Guides”, hvor der ligger gode råd til en førstegangs-markedsdeltager i Iwazregi.

Formidling af bueskydning

Når der kommer nye bueskytteaspiranter til Iwaz, må de ofte lære teknikkerne helt fra bunden. De erfarne medlemmer formidler og instruerer på bedste vis, så resultaterne hurtigt bliver synlige.
På samme måde foregår det, når Iwaz medbringer egen buebane på markeder og lignende. Her instruerer vi publikum i, hvordan de skal stå, holde, slippe osv., så man hurtigt får en fornemmelse af våbnet og dets egenskaber og begrænsninger.

Formidling af håndværk

Ved siden af bueskydningen har mange Iwaz’er et eller flere håndværk, som de mestrer eller bøvler lidt med. På markeder, så vel som i lauget, forsøger vi at formidle disse håndværk som en vigtig del af vores fælles fortid.

Laugets vidensdeling

Laugets mange medlemmer ligger hver især inde med viden om stort og småt. Mange af medlemmerne har specialiseret i nogle helt specifikke emner, som resten af Iwaz kan have glæde af at kende til.

Vi har derfor en fast tradition i Iwaz med at slutte alle laugsaftner af med kaffe og snak, hvor alle emner kan vendes. Når en Iwaz’er tilegner sig ny viden, bringer et nyt emne op eller stiller et nyt spørgsmål bliver debatten ofte livlig. Når man forlader en laugsaften i Iwaz føler man sig derfor ofte lidt klogere – eller bare forvirret på et højere plan.

Hjemmeside fra e-hjemmeside.dk