Velkommen til
Iwaz langbuelaug

GODE RÅD TIL DIG SOM SKAL MED PÅ MARKED FØRSTE GANG

Når man skal på marked sammen med IWAZ for første gang, kan der dukke mange spørgsmål op omkring ”hvordan gør man lige det her?”

Vi hjælper hinanden med at stille lejren op. Det betyder typisk, at vi hjælper med at få teltene op at stå, og derefter går teltets beboere så selv i gang med at indrette osv.

Når markedet er åbent for gæster er det vigtigt, at vi hjælper hinanden med at huske på at gemme alle moderne ting væk, så alt ser så autentisk ud som overhovedet muligt - f.eks.:

rygsække, plastikposer, flasker, soveposer m.m.

Vi gemmer simpelthen det moderne udstyr væk under hør- eller uldstof i naturfarver eller måske noget skind, så det ikke er synligt for markedets gæster.

En god ting for alle er naturligvis at sørge for at holde styr på egne ting, så de ikke ligger og roder. Hjælp selv til hvis du ser noget, som et andet medlem måske lige har glemt. 

Vores udstyr, f. eks. kopper/krus er tidskorrekte, så vidt at det er muligt. Øl/ vand, kaffe og te drikkes af disse.

Vi spiser af samme grunde ikke af engangsservice i åbningstiden.

Så vidt det er muligt skal tøj og sko være af datidens mode (se guiden).

Husk selv at tage et eller flere håndværk med; håndværk, som du kan sidde og arbejde med under hele markedet.

Det giver en rigtig god oplevelse for publikum, at vi sidder og arbejder med et af datidens håndværk. Det er specielt godt, hvis du kender baggrundshistorien for dit håndværk. Erfaringen siger, at publikum spørger meget. Så vidt det er muligt, spiser vi morgenmad og aftensmad sammen.

På de markeder, hvor vi selv skal stå for forplejningen, deles vi om udgifterne.

Vi hjælper altid hinanden

med at lave mad og vaske op bagefter, med at hente brænde og vand til lejren, så der altid er varmt vand til både kaffe og te og med at pakke sammen, når eget udstyr er pakket.

Inden vi tager hjem: Så siger vi farvel på IWAZsk!